Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2013 00:52 - Ако аз бях премиер на България...
Автор: ovchicasbenka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 714 Коментари: 0 Гласове:
1



 И пак политика...ужас, но какво да се прави, в такива времена живеем, в които всичко е въпрос на политика.
Ако аз бях премиер на България, щях да скъсам с ЕС а докато това станеше/тъй като всичко е супер мудно и бавнослучващо се/ щях да блъфирам / а може би не!/, че знам неща които никога не бива да излизат на бял свят и в същото време щях да пия веган шейк с премиерите от ЕС. Щях вечно да ги държа в напрежение, но и да им вадя с памук душата, щях да разбера какви са техните дефицити, какво нямат техните държави, а в моята го има в изобилие. Щях да запазя толерантния тон и да се държа като гиздава мома на чешмата, да показвам бялото си вратле изпод бялата си ризка и да се изплъзвам като спагета от вилицата, така щях да ги "отслабвам" малко по-малко. Щях да заложа на мощна световна маркетингова стратегия и да изкарам България най-уникалната страна с уникалните си и еднички, безценни бактерия бифидус и карловска роза. Щях да разкажа, че траките са едни от най-старите, ако не и първи производители на вино и че ние сме теглили робските вериги цели 500 години, ала въпреки всичко сме вдигнали глава и можем да бъдем само и единствено за пример. Щях да прославя българските учени направили открития за милиони, ала изритани от БАН като мръсни котета. Котета които после са продали патента си на НАСА, а НАСА е успяла да реновира изцяло космическите си совалки благодарение на селското момче открило материя, която може да се нагорещи до 1000 градуса от едната страна, а от другата да можеш да си залепиш ръката и дори да се поохладиш! Не вярвате, има такъв човек, има такъв материал? Ето и още за БЪЛГАРИТЕ, които това момиче е решило да прослави, ЦЪК: http://www.eurochicago.com/2010/02/kakvo-sme-dali-nie-balgarite-na-sveta/
Щях да вложа колкото се може в международните ни икономически отношения и да взема акъл от китайците относно производството и агрономството /БЕЗ ГМО/. Щях да наблегна на БИО -то и на наистина наличните ни ресурси за отглеждане на БИО храни, по които целия свят стремглаво се увлича и ще стане приоритет един ден. Щях да внедря надълбоко в аналите на ЕС и на САЩ къртици, които да направят разследване относно ролята на САЩ и Англия в болната амбициа "Световно правителство" и да проверя до колко е вярно това. Щях също така да стимулирам духовността и изкуството, да направя училище за родители, да опитам да дам дом на всеки който има желание да се грижи за такъв, а на мързеливите щях да предложа да станат доброволци в откриване на лек против безхаберието, мързела и продажността. Щях да прославя българската традиция, щях да създам нова модна компания, която да прави дрехи с мотиви на българските носии, с масивните златни колани и алтъни, но в същото време актуални и за нашето време. Щях да пръсна тази мода по цял свят. Как ли? Ами щях да спра на 10000 циганина пенсията за инвалиди, с фалшиво ЕР по ТЕЛК,  която е купена за 50-100 лева и щях да платя на Анджелина Джоли и на Аделе и на Аеросмит да носят дрехите ни. Хайде, ето ти още печалби за държавната хазна. За майчинските няма спор че ще вдигна, пенсиите също, но само как ще режа "квитанции" на тези дето са крали с фалшиви болести и диагнози! Те вероятно ще бъдат наказани с обществено полезен труд, работейки в някоя ферма за БЪЛГАРСКИ БИО ХРАНИ и ще получават минимална заплата и разбира се по килце плодове и зеленчуци. Все пак и те са хора! Да не забравяме обаче, че минималната заплата ще бъде поне 800 лв!!!!!!!! О, да и щях да прекратя концесията над българските златни мини! Щях също така да бъда безпощадна с лицемерите, които ще се сдобиват с обществен статут "недостоен да му вярваш". В Народното събрание щеше да се влиза, както в общинска сграда - с карти и ха не си се явил днес на работа поне за половин работен ден, ха оставаш без социални придобивки.  
Ако аз бях премиер на България, щях да ходя на гости в гостоприемни граждани и да пеем стари български народни песни. О, и като казах песни - ЧАЛГАТА ПРОСТО ЗАГИВА! Просто от сега казвам, че чалга гивиндии и чалга телевизии няма да има, а ако има те ще са много скъпи и недостъпни за без това подивелия българин, готов да пие спирт в чалга дикотеката, само и само да може да се поти и да чупи гюбеци! Не, всички чалга певици с талант, ще станат поп или рок или народни певиди, но не и чалга! В детските градини щеше да има по 10 жени персонал, за да може да се обръща достатъчно внимание на децата и определено наредбите за хранене в детско заведение щях да ги променя коренно! Кой за Бога, все още яде буламача грис!???!!!?? Ужас! Дъщеря ми го мрази и аз споделих същите си чувства към тази толкова водниста, гранулеста и ...гадна храна! И това ми било десерт! Ще има качествена храна, а каквото остава ще се праща в дома, на децата, за да имат нещо готово за вечеря, ако жената днес не й се готви! А не да яде персонала мръвката а за децата...таратанци! ЦИГАНИТЕ веднага в специализирани училища и детски градини! Докато не се научат да говорят чист български език, да не ми се мяркат пред очите! Ако обаче го направят, аз лично ще ги похваля и ще им дам добър старт, за реализация в живота. Турците, ще живеят наравно с нас, но нека да си го кажем - това е България, няма да има много джамии и извънкласни училища по ислям и коран. Новините на ТУРЦКИ заминават от воле, а когато Турцията пусне БГ новини за хубавите ни булки сватосани за турчин и живеещи в Турция, може и да си помисля за надписи. Турска реч обаче няма да се чува по българските телевизии и това е. О, да и без турски сериали! БЪЛГАРСКИТЕ РЕЖИСЬОРИ, НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ СЕРИАЛИ ГЛЕДАТ ПЕНСИОНЕРИТЕ! НАПРАВЕТЕ ТЪЖНИ СЕРИАЛИ, БЕЗ ГОЛОТИИ И ПРОСТОТИИ, А НЕЩО ПОДХОДЯЩО И НАПОМНЯЩО ИМ ЗА ВРЕМЕНАТА В КОИТО ТЕ СА ЖИВЕЛИ! НЕЩО СИЛНО ДРАМАТИЧНО И МОРАЛНО! Нека страстта да изгаря героите, но те да си я споделят в предпоследния епизод! Много, много драма им дайте, те българските баби това обичат, да има драма! Повече сериали за семейството и за семейните ценности! 
АКО АЗ БЯХ ПРЕМИЕР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, щях да милея за болните ни дечица, да търся и други методи за лечение паралелно с конвенциалните, защото не всичко е до болничното легло, стерилните чаршафи, скъпите лекарства и усмихнатия персонал, а въпрос на чест и почтеност, на съпричастност! 
Ако аз бях премиер на Република България, отдавна щяхме да сме добре! 
Ей, забравих за Македония! След като прочетох тетралогията на Талев аз се влюбих в тоя народ, те ни плюят защото ни обичат. Защото знаят че не сме направили всичко по силите си да ги избавим от робството и ще е нужно време докато вземем прошка, но не е невъзможно! 
И така, на мен ми е интересно какво би направил ТИ, ако беше премиер на Република България???



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ovchicasbenka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 10978
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930